Han bare spiller og spiller...

Eppu er en finsk tenåring som har et lidenskapelig forhold til dataspill, og som opplever konflikter i hjemmet. I denne profilvideoen deler han sine tanker om sin hobby, skolegang og sine venner.

Skriv ut Del Publisert 29 nov. 2013 - Oppdatert 29 nov. 2013

Om videoen

Den korte filmen om Eppu ble laget av det finske senter for medieutdanning og audiovisuelle medier (MEKU), og Pelitaito-prosjektet. Den ble også støttet økonomisk av EU gjennom Insafe-nettverket.

Manus for filmen ble utviklet etter samtale med flere storspillere, noe som har resultert i en meget realistisk og troverdig skildring. Tanken bak videoen var å lage et nyansert og dialogskapende verktøy for å gjøre det enklere å snakke om dataspill som hobby, spesielt blant tenåringer mellom 13 og 18 år.

Veldig mange har et svært lidenskapelig forhold til spill, og opplever mange positive effekter av det. Derfor ønsket samarbeidspartnerne å lage en video som var realistisk og ikke alt for problemorientert.

Det neste prosjektet MEKU skal satse på, er en liten veileder om problemspilling rettet mot pedagoger. Med denne ønsker de å sette problemspilling på dagsorden hos lærerstanden, og ruste de med kunnskapen som trenges for å ta opp tematikken i klasserommet.