Vinnere kåret i ungdomskonkurranse

Vinneren av konkurransen "Problemet med problemspilling" er kåret, og han heter Toni Vučić. Hans bidrag var en video med tittelen Spilling sett fra en spillers perspektiv.

Skriv ut Del Publisert 02 sep. 2013 - Oppdatert 02 sep. 2013

Voksne har lenge vært ivrige om å uttale seg om problemer knyttet til dataspill. Denne sommeren fikk engasjerte dataspillere mulighet til å bidra med sine perspektiver i den kreative konkurransen «Problemet med problemspilling». Nå deles det samlet ut hele 35.000 kroner til de tre beste bidragene.

Førstepremien i konkurransen går til Toni Vučić som i sin youtubevideo “Spilling sett fra en spillers perspektiv” gir oss et godt innblikk i hverdagen til ungdom med et stort engasjement for dataspill.

– Måten dataspill blir omtalt kan til tider minne om en debatt om ruspolitikk, dette minner om manglende kunnskaper hos dem som uttaler seg om saken. Nå har vi gitt muligheten for de som ikke blir hørt, ungdommen selv». Felix Vaager, leder av Hyperion.

– Vi i Medietilsynet har lite erfaring med denne typen tiltak, og var derfor spente på hvordan dette ville gå. Ville konkurransen klare å engasjere deltakerne på The Gathering? Responsen var overraskede god, og vi ser fram til å bruke dette i vårt videre arbeid", sier seniorrådgiver Thomas Haugan-Hepsø i Medietilsynet.

Konkurransen «Problemet med problemspilling» ble lansert påsken 2013 under The Gathering på vikingskipet i Hamar. Målet med konkurransen var å engasjere unge mennesker til å reflektere rundt sin egen dataspilling, og dele med seg av sine erfaringer og personlige meninger.

Vinnerbidragene

  1. Toni Vučić  (Video)
  2. Eirik Wesbye Pedersen (Tekst)
  3. Silje Havn Vik (Plakat)

Les mer og se bidragene på: http://n4f.no/2013/09/02/vinnerne-av-konkurransen/

Tiltaket er en del av regjeringens satsning på området gjennom Handlingsplan mot spillproblemer 2009-2011 og 2013-2015

Hyperion - Norsk Forbund for Fantastiske Fritidsinteresser har vært ansvarlig arrangør, og Medietilsynet som rådgivende instans på dataspill har vært faglig samarbeidspartner.