Ordbok

En kort oversikt med godt brukte spillbegreper.

Sjangre

FPS (First person shooter): Førstepersons skytespill.

MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-playing games): Online rollespill.

RTS (Real-time strategy games): Sanntids strategispill

Les mer om spillsjangre.

Skriv ut Del

Publisert 09 okt. 2012 - Oppdatert 16 okt. 2012

Expansion (tilleggspakke): Større innholdsoppdateringer som bygger spillet videre, og introduserer nye områder, fiender og muligheter. Tilleggspakker koster mindre enn hele spill.

Guild: Grupper i online rollespill som spillerne selv danner og administrerer.  Noen er organisert for å få til best mulig samarbeid og prestasjon i spillet, mens andre i all hovedsak fungerer som vennskapelige sosiale plattformer. Et guild kan bestå av alt fra noen få mennesker opp til flere hundre.

LAN (local area network): I private LAN samles venner og bekjente for å spille mot og med hverandre på samme sted. Datatreff dekker derimot en mye bredere forståelse og handler oftere om større begivenheter hvor det er flere aktiviteter tilgjengelig. 

Level: - I offline-sammenheng er dette et begrep som ofte betyr det samme som nivå eller brett i spillet. I onlinespill henger dette sammen med erfaringsnivået på spillerens figur. Spilleren begynner vanligvis på Level 1, og stiger gradvis opp etter hvert som man får erfaringspoeng (XP) for å utføre oppdrag.

Loot (Utstyr): Gjenstander (rustninger, våpen o.l.) som spilleren blir belønnet med i spillet, når han for eksempel dreper en fiende eller gjennomfører et oppdrag.

Noob: Nedsettende betegnelse på nybegynnere eller dårlige spillere.

Patch: Regelmessige oppdateringer som introduserer nytt innhold, justerer spillets regler eller løser tekniske problemer. 

Quest: Et oppdrag som tar utgangspunkt i en historie eller en fortelling, som spillere fullfører i spillet.

XP (experience points): Erfaringspoeng spilleren samler ved å fullføre oppdrag. Dette øker figurens erfaringsnivå (Level) og gjør hun eller ham sterkere.

Foto: freedigitalphotos.net