Datatreff

LAN, dataparty eller linking er når alt fra to til flere tusen datainteresserte samles for å spille, sosialisere og utfolde seg kreativt.

Skriv ut Del Publisert 09 okt. 2012 - Oppdatert 16 okt. 2012

Datatreff  har ulike størrelsesordener og funksjoner. I private LAN samles venner og bekjente for å spille mot og med hverandre på samme sted. LAN er en forkortelse for Local Area Network, som rett og slett betyr at man er koblet opp imot et lokalt nettverk.

Datatreff dekker derimot en mye bredere forståelse og handler oftere om større begivenheter hvor det er flere aktiviteter tilgjengelig. Det er med andre ord en slags feiring av digital kultur i sin helhet.

Arbeidsgruppas rapport
Rapport fra Arbeidsgruppen - Problemskapende bruk av dataspill. Trykk på sitatet for å åpne.

The Gathering

Norges største datatreff, The Gathering, arrangeres årlig i Vikingskipet på Hamar. Dette arrangementet tiltrekker seg omtrent 5000 dataentusiaster og er nest størst i verden. The Gathering ble arrangert i 1992 for første gang, og har siden den gang opplevd stadig vekst. Datatreffet er dugnadsbasert og driftes av den ideelle organisasjonen KANDU (Kreativ Aktiv Norsk DataUngdom).

Under The Gathering avholdes det en rekke faglige seminarer, men også tradisjonsrike konkurranser hvor deltakere blir invitert til å skape spill, filmer, musikk o.l. Siden dette er et arrangement som appellerer til veldig mange unge, har The Gathering en egen informasjonsside rettet mot foreldre.

Lenke: Informasjon til foreldre